Gebruik van foto’s

Door het gebruik van eigen foto’s maak je je website heel persoonlijk. Die foto’s heeft niemand anders waardoor je website uniek is. Een foto kan bijvoorbeeld gebruikt worden in de header die op elke pagina te zien is. Of je gebruikt foto’s als illustratie in de tekst.

Een website oogt het mooist als alle foto’s die op dezelfde plek op de site staan en hetzelfde formaat hebben. Ook moet een foto ongeveer een resolutie van 72 dpi (dots of pixels per inch) hebben omdat het anders te lang duurt om te laden.

Ter vergelijking: wil je een foto laten afdrukken dan stel je je fototoestel altijd in op een zo hoog mogelijke resolutie. Drukkwaliteit is minimaal 300 dpi. Foto’s die je met een digitaal toestel hebt gemaakt zullen meestal te ‘zwaar’ zijn voor een website en moeten meestal worden aangepast.

Als je mij foto’s stuurt die ik niet verder hoef te bewerken dan zijn er geen extra kosten. Moet ik ze wel bewerken (verkleinen, uitsnijden, lichter maken, van tekst voorzien) dan zijn er natuurlijk wel extra kosten aan.

Comments are closed.