Vrijwilligerswerk

Ik doe verschillende soorten vrijwilligerswerk. Dit is van huis uit met de paplepel ingegoten. Mijn motto is “Be the change you want to see in this world”. Dus als je iets wilt veranderen in de wereld moet je ook zelf je steentje bijdragen. Vanaf mijn jeugd heb ik altijd geholpen bij diverse activiteiten.  Kindervakantie activiteiten, Ouderraad, Medezeggenschapsraad, Wereldwinkel, etc.

Almeerse Schaatsvereniging

Ik ben al heel wat jaren vrijwilligster bij de Almeerse Schaatsvereniging (ASV). Ik help in de winter bij het schaatsen met kinderen en jongeren met een beperking. Dat is altijd weer een feestje. Wij noem,en deze groep de super COOL-ers. Het schaatsen met deze groep vindt plaats op het Schipperplein. Een prachtig klein ijsbaantje van ongeveer 100 meter in het stadscentrum van Almere. Prima voor beginnende schaatsers. We sluiten het seizoen altijd af met een grote verwendag op één van de grotere ijsbanen. In de zomer help ik bij diverse skeeleractiviteiten.

In de zomer van 2015 mochten drie super COOL-ers mee doen aan de Special Olympics World Games in Los Angelos aan het onderdeel skeeleren. Ik heb die wedstrijden als supporter bij mogen wonen. Dat ik daarvoor zelf mijn reis en verblijfkosten moest betalen had ik daar graag voor over. In de winter van 2017 mogen 5 super COOL-ers mee doen aan het onderdeel schaatsen van de Special Olympic World Games, in Graz (Oostenrijk). Ook dan weer gaan we die als supporter en aanmoedigen, en uiteraard betalen we alles weer zelf.

In de zomer van 2009 zijn we vanuit ASV met een groep jongeren (14 – 24 jaar) naar Kirgizië geweest. Daar hebben de jongeren in drie kinderdagverblijven geholpen waar kinderen met een beperking overdag worden opgevangen. En de groep heeft vooraf allerlei acties gehouden om voor alle drie de kinderdagverblijven de kosten van o.a. een nieuw toilet gebouw en speelhuisjes te bekostigen. Daarnaast konden er 3 koeien worden gedoneerd aan verschillende gezinnen.
Een groot deel van deze jongeren zijn nog steeds betrokken als begeleider bij het schaatsen met kinderen en jongeren met een beperking.
En één van hen,  is in 2012 samen met vriendin Dian voor 6 maanden naar India om daar te helpen in een tehuis voor gehandicapte kinderen. Voor deze dames heb ik toen een website gemaakt waarop ze hun ervaringen konden bijhouden.

Geefeenkoe

Van 2008 – 2014 was ik vrijwilliger bij stichting Geefeenkoe. Deze stichting doneert koeien aan gezinnen met een kind met een beperking in Kirgzië. Ik ben daarvan de voorzitter, ik houd de website en het weblog bij en ik verzorg allerlei PR uitingen. Helemaal links in beeld zie je drie linkjes naar: de Facebook, Twitter en YouTube pagina’s van stichting Geefeenkoe.

Collecte coordinator

En tenslotte ben ik ook vrijwillige collecte coördinator van het Oranje Fonds en ben ik de collecte coördinator van het Fonds Gehandicapten Sport geweest. Wil je ook helpen met collecteren? Neem dan contact me me op.

Comments are closed.