Website online zetten

Als ik een website voor je heb gemaakt die draait op WordPress dan heb jijzelf geen FTP programma nodig. Wel is het nodig dat je op internet kunt en redelijke computervaardigheden hebt. Wie met een programm als Word kan werken kan ook omgaan met WordPress leren.

Om je HTML website zelf online te kunnen zetten op de server van je host heb je wel een FTP programma nodig. Die kun je gratis downloaden van internet. Je hebt ook een FTP programma nodig als je een HTML website wil bijhouden. Er zijn verschillende FTP programma’s die min of meer op dezelfde manier werken. Het gratis programma FileZilla (van Mozilla, de makers cvan Firefox) werkt prima.

Met een FTP programma kun jij zelf de website online zetten, maar natuurlijk kan ik dat ook voor je regelen. Ik heb daarvoor wel de gegevens van je webhost nodig. Dat wil zeggen: jouw domeinnaam en je inloggegevens. Ik breng dan de tijd in rekening dat ik daarvoor nodig heb a € 25,- per uur (ex. BTW). Als de gegevens die je me stuurt kloppen en ik geen problemen tegen kom dat kost dat ongeveer 30 – 60 minuten.

Comments are closed.