Kleurgebruik

Grafisch design en betaalbare websites voor nonprofit organisaties

Kleuren bepalen het gezicht van je website. De kleuren die je kiest voor je website moeten passen bij het onderwerp. Tegelijkertijd zijn kleuren ook een kwestie van smaak. Wat jij mooi vindt, vindt een ander minder mooi. En omgekeerd. Wel kun je stellen dat kleuren die gebruikt worden bij elkaar moeten passen.

Laat je mij kiezen of kies je zelf

Natuurlijk heb je bij het eerste gesprek je eigen voorkeur aangeven. Als je het daarbij ‘vaag’ laat en bijvoorbeeld aangeeft dat je blauwtinten op een witte achtergrond wilt, dan kies ik specifiek een aantal voorbeelden waarin deze kleuren voorkomen. Vervolgens zet ik een aantal voorbeeld sites online. Bij deze voorbeelden horen bepaalde kleuren.

Maar er bestaan miljoenen tinten blauw, dus wil je een specifieke kleur dan helpt het me als je een plaatje met die kleur opstuurt of als je de hexadecimale code hebt (bijvoorbeeld #0020c1).

Ik kan achteraf ook kleuren voor je aanpassen via het CSS bestand maar dat kost extra tijd en dus komen daar natuurlijk extra kosten bij. Wil je de standaard kleuren van een gekozen template door mij laten aanpassen dan zijn de kosten € 40,- per uur (ex BTW) voor de aanpassingen op de basis lay-out van de template.

Als je mij helpt en de hexadecimale codes van de kleuren die je wilt gebruiken op je site vooraf doorgeeft zijn er weinig extra kosten. Probeer wel zo duidelijk mogelijk uit te leggen waar je welke kleur (en) wilt met de specifieke codes.

Colourpicker

Je kunt via Google een zogenaamde kleurenkiezer (Colourpicker) zoeken en daar een keuze voor een bepaalde kleur maken.  Je kunt er heel goed zien dat er oneindig veel mogelijkheden zijn bij een bepaalde kleur.

Dit is een voorbeeld van zo’n site maar er zijn er meer te vinden:

Klik in de cirkel op een kleur naar keuze. Als je daarna met de muisaanwijzer op een van de vierkante gekleurde blokjes beweegt zie je de kleurcode die ik nodig heb.