Vrijwilligerswerk

Grafisch design en betaalbare websites voor nonprofit organisaties

Behalve werken om geld te verdienen vind ik het erg leuk om vrijwilligerswerk te doen. Dat geeft veel voldoening en je ontmoet hele andere mensen. Het doen van vrijwilligerswerk is mij van huis uit met de paplepel ingegoten. Mijn motto is “Be the change you want to see in this world”. Dus als je iets wilt veranderen in de wereld moet je ook zelf je steentje bijdragen. Vanaf mijn jeugd heb ik altijd geholpen bij diverse activiteiten.  Kindervakantie activiteiten, Ouderraad, Medezeggenschapsraad, Wereldwinkel, etc. Toen mijn dochter nog een tiener was heb ik jonge mensen (met name meiden) begeleid die websites wilden leren maken en ben ik PR vrijwilliger geweest bij stichting Geefeenkoe.

Almeerse Schaatsvereniging

Ik ben al heel wat jaren vrijwilligster bij de Almeerse Schaatsvereniging (ASV). Ik help in de winter bij het schaatsen met deelnemers met een beperking. Dat is altijd weer een feestje. Wij noemen deze groep de Super COOL-ers. Het schaatsen met deze groep vindt plaats op het Schipperplein. Een prachtig klein ijsbaantje van ongeveer 100 meter in het stadscentrum van Almere. Prima voor beginnende schaatsers. We sluiten het seizoen altijd af met een grote verwendag op één van de grotere ijsbanen. In de zomer help ik bij diverse skeeleractiviteiten.

Met de Super COOL groep sporten we vanaf 2014 elke donderdagavond en we bieden steeds meer sporten aan. Ik krijg een aantal uur betaald voor de vrijwilligerscoördinatie van Super COOL maar daarnaast steek ik er vele uren vrijwillig in, o.a. voor diverse PR uitingen die je in mijn portfolio terug kunt vinden.

In de zomer van 2015 mochten drie super COOL-ers mee doen aan de Special Olympics World Games in Los Angelos aan het onderdeel skeeleren. Ik heb die wedstrijden als supporter bij mogen wonen. Dat ik daarvoor zelf mijn reis en verblijfkosten moest betalen had ik daar graag voor over. In de winter van 2017 mogen 5 super COOL-ers mee doen aan het onderdeel schaatsen van de Special Olympic World Games, in Graz (Oostenrijk). Ook dan weer gaan we die als supporter en aanmoedigen, en uiteraard betalen we alles weer zelf.

In de zomer van 2009 zijn we vanuit ASV met een groep jongeren (14 – 24 jaar) naar Kirgizië geweest. Daar hebben de jongeren in drie kinderdagverblijven geholpen waar kinderen met een beperking overdag worden opgevangen. En de groep heeft vooraf allerlei acties gehouden om voor alle drie de kinderdagverblijven de kosten van o.a. een nieuw toilet gebouw en speelhuisjes te bekostigen. Daarnaast konden er 3 koeien worden gedoneerd aan verschillende gezinnen.

Rabobank ledenraad

Ik ben 8 jaar lid geweest van de ledenraad van de Rabobank in Almere. Dit is een coöperatieve bank wat betekent dat leden geraadpleegd worden en vaak ook zeggenschap hebben. Zo mag ik mee denken en meebeslissen over oa de financiële bijdrage van de bank aan maatschappelijke projecten. Maar ik vind het vooral erg leuk om mensen te ontmoeten met wie ik normaal niet zo snel in aanraking kom. Want de raad is een afspiegeling van de Almeerse bevolking en bestaat uit mensen uit het bedrijfsleven of juist niet.

Stichting Geefeenkoe

Van 2008 – 2014 was ik vrijwilliger bij stichting Geefeenkoe. Deze stichting doneert koeien aan gezinnen met een kind met een beperking in Kirgizië. Ik was daarvan de voorzitter, ik hield de website en de Facebookpagina bij en ik verzorgde allerlei PR uitingen. Inmiddels zijn de bestuursfuncties door andere vrijwilligers overgenomen maar ik draag deze stichting nog steeds een warm hart toe.

Stichting Samenwerk

Ik ben in het verleden vrijwilligster geweest bij Stichting Samenwerk. Almere had toen nog een stedenband met Kumasi in Ghana en ik verzorgde gastlessen over Ghana op Almeerse basisscholen.  In 2007 ben ik met 20 jongeren van 14 jaar van een VO school te gast geweest bij een basisschool in Kumasi en hebben we diverse projecten bezocht waar Stichting Samenwerk bij betrokken was. Een bijzondere ervaring voor de leerlingen en mezelf. Een aantal foto’s van die reis vind je op deze site terug.

Collecte coördinator

En tenslotte ben ik ook vrijwillige collectecoördinator van het Oranje Fonds en de collectecoördinator van het Fonds Gehandicapten Sport geweest.